KOKEMUKSIA

Kosakka on kehitetty helpottamaan ja tehostamaan liikkuvaa työtä tekevien yritysten töiden hallintaa.
Kosakka- palveluun luottavat monet asennus, huolto-ja muuta kenttätyötä tekevät yritykset kuten seuraavat toimialat:
Remontit, puhtaanapito-ja siivous, kiinteistöhuolto, muu asennus-ja huolto, maanrakanennus.

Alla lueteltuna joitakin referenssejämme eri toimialueilta.

ASIAKASTARINOITA

Kokemusvideo Eliittikatot Oy

Eliittikatot Oy

Eliittikatot oy on kattoremontteihin erikoistunut yritys, joka työllistää tällä hetkellä n. 100 työntekijää aliurakoitsijat mukaan lukien. Järjestelmää käyttää kaikki työntekijät. Lisäksi Eliittikatot tekee ulkoverhousremonteja, ulkoverhouksen huoltomaalauksia sekä ulkovaippaan liittyviä Lämpökattoja. Paperivuorten pyörittely on Eliittikatoilla historiaa, sillä tarvittavat tiedot löytyvät ajantasaisina suoraan sähköisestä järjestelmästä, tuotehinnoista kohdetietoihin ja tilauksista työajanseurantaan. Kosakka räätälöitiin vastaamaan Eliittikatot Oy:n tarpeita. Palvelun avulla Eliittikatot hoitaa koko toimitusketjun aina myynnistä loppulaskutukseen asti. Palkka-ja laskutustiedot siirtyvät sähköisesti Kosakasta Talenomiin. Kosakka- järjestelmän käyttöönoton jälkeen Eliittikatot on pystynyt lähes kolminkertaistamaan liikevaihtonsa ilman, että toimihenkilöitä olisi lisätty. Asentajia sen sijaan on rekrytoitu lisää yrityksen kasvaessa. Kokonaisuudessaan Kamula arvioi järjestelmän mukanaan tuoman säästön olevan vuodessa yli kahden henkilötyövuoden verran.

”Tarvitsimme järjestelmän hässäkän hallintaan. Ratkaisu löytyi Kosakka- järjestelmästä.”

Markku Kamula, Toimitusjohtaja

Kokemusvideo SPK-Huolto Oy

SPK-Huolto Oy

SPK-Huolto Oy on savunpoistoalalla toimiva yritys, joka huoltaa ja korjaa asiakkaiden kiinteistöissä savunpoistolaitteita. Toimipaikka on Lahdessa ja asiakkaita on sekä pieniä että isoja yrityksiä Etelä-Suomessa. Kosakka on ollut SPK-Huollon käytössä jo pitkään. Ensin Keraplastin huoltoliiketoiminnassa vuodesta 2008 kunnes huoltotoiminta siirrettiin SPK-Huolto Oy:lle vuonna 2010 (Keravent Service). Kosakkaa on ajan saatossa kehitetty ja räätälöity asiakkaan tarpeen mukaiseksi. SPK-Huolto onkin malliesimerkki siitä, kuinka jo yrityksen perustamisesta lähtien on ollut järkevää hankkia toiminnanohjaus tukemaan yrityksen kasvua ja menestymistä. Nykyisin yritys työllistää jo lähes 20 työntekijää. Kosakka pähkinänkuoressa SPK-Huollon liiketoiminnassa: – Asiakkuuksien ja materiaalien hallinta – Tilauksen hallinta ja töiden osoittamisen asentajille – Palkka-ja laskutustietojen keruu sekä lähettäminen sähköisesti Visma Netvisor Taloudenhallintaohjelmaan.

“Yhteistyö Kosakan kanssa on ollut helppoa ja mutkatonta ja meidän tarpeet on otettu tosissaan.”

– Reijo Kantoluoto, Toimitusjohtaja

Kokemusvideo Mestarilaatoitus Oy

Mestarilaatoitus Oy

Mestarilaatoitus on vuonna 1982 Martti Matilaisen perustama laatoitukseen erikoistunut yritys. Mestarilaatoitus on keskittynyt lähinnä isoihin laatoituskohteisiin kuten uimahalleihin, kylpylöihin, kauppakeskuksiin, toimisto -ja liiketiloihin mutta tekee myös kylpyhuoneremontteja kuluttajille. Mestarilaatoitus työllistää yrittäjien lisäksi noin 20 henkilöä ja toimii valtakunnallisesti. Ennen Kosakan käyttöönottoa kaikki työhön liittyvät tiedot olivat paperilla. Martti keräsi itse tuntilaput työntekijöiltä kahden viikon välein ja tiedot syötettiin manuaalisesti palkanlaskentaan. Toimistotyötä oli paljon. Kosakan käyttöönoton jälkeen koko prosessi helpottui, kun kaikki työtiedot löytyvät sähköisenä järjestelmästä. Työntekijät raportoivat tunnit ja päivärahat mobiilisti järjestelmään josta palkanlaskija näkee palkkatiedot helposti. Myös kaikkien töiden laskutiedot kertyvät Kosakkaan, josta ne siirtyvät sähköisesti Talenomiin. Martti Matilainen on Kosakkaan tyytyväinen.

“Asiat pysyy järjestyksessä ja järjestelmällä on todella iso merkitys työssäni.”

– Martti Matilainen, Toimitusjohtaja

Tähti-Koti Oy

Tähti-Koti on lasiterasseihin ja aurinkoenergiajärjestelmiin keskittynyt yritys, jolla on n.20 työntekijää. Nopeasti kasvavalla Tähti-Kodilla havaittiin tarve toiminnanohjausjärjestelmälle myynnin sekä asennuksen tarpeisiin. Tähti-Koti päätyi valitsemaan Kosakan tutun yrityksen suosittelemana. Yritys hallitsee Kosakan avulla työkohteet myynnistä asennukseen ja kohteen valmistumiseen asti. Tähti-Kodin myyjät pystyvät tekemään tarjoukset heti asiakkaan luona tarjouskäynnillä. Kun kauppa toteutuu niin tarjous muutetaan tilaukseksi ja siitä saadaan tarvittavat tiedot asennukseen. Tehtyjen asennusten tiedot välittyvät palkanlaskentaan sekä laskutukseen. Asentaja Harri Forsströmin mielestä Kosakan käytöstä on pelkkää hyvää sanottavaa. “Ei tarvitse täytellä lippuja ja lappuja eikä lähettää niitä eteenpäin, kun kaikki tiedot ovat palvelussa. Pysyy itsekin hyvin kartalla siitä, kuinka paljon tunteja on kertynyt.

“Kosakka-palvelu toimii hyvin ja on luotettava.”

– Veka Ruotsalainen, Toimitusjohtaja