Historian havinaa

Rossumin tarina

Saunassa syntynyt

Suomalaiset ovat vuosituhansien saatossa syntyneet saunassa. Moni suurmies ja nainen ovat tulleet tähän maailmaan saunan kautta. Onhan siellä ollut mukavampaa kuin ulkona syksyn sateessa.

Myös suuret ideat syntyvät saunassa. Kuten Rossumin liikeideakin.

Vuoden 1999 syksyllä oli erityisen kylmää ja sateista. Monen mieli oli maassa ja työtkin painoivat päälle. Eräskin rakennusalan aliurakointiin keskittyneen yrityksen talousjohtaja oli täysin uupumassa paperitöidensä vuoksi. Hän vastasi yksin yrityksensä koko taloushallinnosta, ja paperia oli jokainen konttorin nurkka täynnä.

Ratkaisuksi tuskaan kehitettiin kännykällä käytettävä tiedonkeruu työmailta. Kerätyt tiedot jalostettiin automaattisesti palkka- ja laskuehdotuksiksi taloushallinnon ohjelmistoon. Ratkaisu oli täydellinen menestys! Sen varaan rakennettiin koko aliurakoitsijan liiketoiminta, ja järjestelmää laajennettiin niin, että muutamaa vuotta myöhemmin se oli voimakkaasti kasvaneen yrityksen tärkein tuottavuuden parantaja!

Vuodesta 2000 Rossum Oy on keskittynyt palvelemaan asiakkaitaan saunassa syntyneen ideansa avulla.

Kesällä vuodesta 2017 alkaen Kosakka– nimen alla oleva toiminnanohjausratkaisu on keskittynyt korjausrakentamiseen sekä asennus-ja huoltotoimintaan. Kosakka on vakioitu palvelu, jonka saa edullisesti ja nopeasti käyttöön, mutta joka on myös räätälöitävissä asiakkaan tarpeen mukaan.Sisältää useita eri laajennuksia mm. rajapinnat laskutukseen ja palkanmaksuun.